Placuszki z musli i nasionami chia

Placuszki z musli i nasionami chia Proste, pyszne placuszki, idealne na śniadanie. Jeśli lubicie musli, to ta propozycja będzie dla Was idealna. Placuszki wychodzą dość delikatne, dlatego polecam Wam przewracać je na drugą stronę za pomocą kuchennej łopatki. Spróbujcie.

Do przygotowania placuszków użyłam pysznego Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health. Idealne na śniadania, jak i szybkie pyszne desery. Nawet moje maluchy lubią je pochrupać 😉 Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt, bo jest naprawdę ciekawa i co  najważniejsze smaczna 🙂 W ofercie znajdziecie 3 rodzaje musli i 4 rodzaje batonów. Szczerze polecam.

* zdjęcie pochodzi z http://4healthfood.pl

Aktualności i ciekawych informacji szukajcie też na Facebook’u

Składniki:

  • 3 pełne łyżki Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 pełne łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko M
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • cukier puder do oprószenia placuszków

Przygotowanie:

Do miski przekładamy jogurt naturalny, wbijamy 1 małe jajko, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i całość mieszamy. Następnie dodajemy musli. Znów mieszamy. Ostawiamy na chwilę. Przed smażeniem warto przemieszać.

Smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju. Obracały za pomocą łopatki (placuszki są delikatne).

Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

*