Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi. Recenzja.

Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi. Recenzja (1)Wielbicielom serialu „Ranczo” nie trzeba wyjaśniać i przedstawiać postaci Solejukowej. Ta wydawałoby się niepozorna postać potrafiła wiele, a najlepiej… lepić pyszne pierogi. Nakładem wydawnictwa Edipresse Polska ukazała się wspaniała książka kucharska „Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi”.

W książce znajdziecie ponad 30 ciekawych przepisów na najróżniejsze pierogi. Solejukowa poleca pierogi z farszem z mięsa, warzyw lub owoców, z dodatkiem kaszy lub ryżu, na słono lub na słodko. Myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Mnie kuszą pierogi z kurkami i pierogi z jeżynami, mojego męża wersja jajeczna lub pierogi zapiekane z botwiną. Oczywiście wśród wszystkich przepisów nie mogło zabraknąć podstawowego ciasta na pierogi i tradycyjnych wersji jak pierogi ruskie, z kapustą czy z mięsem. Oprócz przepisów na pierogi w książce znajdziecie również pomysły na przygotowanie tradycyjnych dań w oryginalny sposób. Bazą do tych dań są mrożone pierogi. Większość z nas po prostu wyjęłoby je z zamrażalnika, odmroziło i podało. Tymczasem możemy je wspaniale wzbogacić i urozmaicić. Czy pierogi z mięsem z sosem paprykowo-czosnkowym nie brzmią pysznie? A może pokusicie się na wersję na słodko – pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym. W książce znajdziecie wiele takich niecodziennych i pysznych inspiracji. Polecam. Ja już się szykuję, aby na dniach przygotować jakieś pyszne pierogi lub wzbogacić tradycyjne przepisy 🙂

Książkę „Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi” możecie nabyć w księgarni internetowej taniaksiazka.pl Znajdziecie tam wiele ciekawych pozycji, polecam przejrzeć np. najróżniejsze poradniki. Ja już sobie kilka upatrzyłam 🙂

Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi. Recenzja (4) Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi. Recenzja (3) Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi. Recenzja (2)

„Pierogi Solejukowej. Przepisy na najlepsze pierogi”
Objętość: 120 stron
Rok wydania: 2016
Wydawnictwo: Edipresse Polska

taniaksiazka

 

Print Friendly

Dodaj komentarz


*