Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem  Niby zwykła pasta jajeczna, a jak świetnie smakuje na kanapce. Do takiej jajecznej pasty śmiało możecie dodać, to co akurat macie pod ręką. U mnie ostatnio królowały ogórki korniszone i szczypiorek. Do tego przyprawy do smaku i gotowe. Kiedyś domowe pasty kanapkowe robiłam bardzo często na śniadanie lub kolację. Ostatnio odeszły na chwilę w zapomnienie, ale coś czuje, że znów do nich wrócę, bo po dłuższej przerwie smakują jeszcze lepiej.

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, szczypiorek, majonez. Doprawiamy szczyptą granulowanego czosnku, solą i pieprzem. Mieszam składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz