Panierowane pieczarki. Szybka przekąska.

panierowane-pieczarki-szybka-przekaska-2Dziś polecam Wam jedną z moich ulubionych szybkich przekąsek – panierowane pieczarki. Dla odmiany przygotowałam je w zdrowszej wersji, bo na oleju kokosowym. Takie szybkie pieczarki są doskonałe na każdą uroczystość. Polecam przygotować je w większej ilości na zbliżającego się Sylwestra. Panierowane pieczarki podaję zawsze w towarzystwie mojego ulubionego sosu czosnkowego i ketchupu.

panierowane-pieczarki-szybka-przekaska-1

Składniki: (na około 15 małych pieczarek)

*pieczarki smażę na malutkiej patelni

Przygotowanie:

W miseczce roztrzepujemy jajko, doprawiamy je dobrze solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą.

Pieczarki obieramy (same kapelusze bez ogonków). Następnie maczamy dokładnie w jajku, a potem w bułce. Smażymy na małym ogniu na oleju kokosowym z obu stron (najpierw kapeluszem do góry).

Usmażone pieczarki podajemy w towarzystwie sosu czosnkowego i ketchupu. Warto po wierzchu posypać je np. zieloną pietruszką.

panierowane-pieczarki-szybka-przekaska-3

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi