Orzechowy pudding jaglany z chia

Orzechowy pudding jaglany z chiaDzisiaj dzielę się z Wami pysznych i zdrowym przepisem na śniadanie. Orzechowy pudding jaglany z chia, to propozycja skierowana dla każdego. W szczególności powinien smakować wielbicielom jaglanki, nasion chia i masła orzechowego. Taki pudding przygotowuje się naprawdę prosto. Spróbujcie.

Orzechowy puddingf jaglany z chia (2)Ten piękny zestaw, w którym podałam mój pudding możecie nabyć  tutaj. Zapraszam również na fanpag „Graciarni”

Orzechowy pudding jaglany z chia
Write a review
Print
420 calories
108 g
0 g
2 g
5 g
1 g
472 g
5 g
58 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
472g
Amount Per Serving
Calories 420
Calories from Fat 13
% Daily Value *
Total Fat 2g
2%
Saturated Fat 1g
3%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 5mg
0%
Total Carbohydrates 108g
36%
Dietary Fiber 12g
49%
Sugars 58g
Protein 5g
Vitamin A
6%
Vitamin C
68%
Calcium
2%
Iron
7%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 2 porcje)
  2. 3/4 szklanki płatków jaglanych
  3. 11/2 szklanki mleka
  4. 1 łyżka nasion chia
  5. 3/4-1 łyżkę masła ochechowego
  6. 1 łyżeczka oleju kokosowego z Bazarka Smakoszy
  7. 4 plastry banana
  8. 2 łyżeczki chrupiącej gryki z melasą i migdałami
Przygotowanie
  1. Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy płątki jaglane, dodajemy nasiona chia i wlewamy mleko. Zaczynamy podgrzewać na małym ogniu. Gdy mleko zrobi się ciepłe dodajemy masło orzechowe (ilość zależy od Waszych upodobań smakowych). Pudding gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając około 4-5 minut do zgęstnienia. W razie potrzeby można dolać odrobinę mleka.
  2. Gotowy pudding jaglany przekładamy do filiżanek. Na wierzch układamy plasterki banana, a całość posypujemy chrupiącą gryką.
  3. Smacznego
beta
calories
420
fat
2g
protein
5g
carbs
108g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz