Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe

Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domoweUwielbiam domowe batoniki. Dziś dzielę się z Wami ekspresowym przepisem na orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe. Spróbujcie. Możecie je zjeść w ramach zdrowszego deseru lub drugiego śniadania.

Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe 2Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe. W przepisie wykorzystałam płatki orkiszowe Skworcu.

Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe 3

Orkiszowo karobowe zdrowe batoniki domowe
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na około 5 sztuk)
  2. 1 szklanka płatków orkiszowych Skworcu
  3. 1 duży banan
  4. 2 łyżeczki płynnego miodu lipowego
  5. 1 czubata łyżeczka karobu (opcjonalnie można zamienić na płaską łyżeczkę ciemnego kakao)
  6. 2 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie
  1. Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem. Następnie wsypujemy całą szklankę płatków orkiszowych.
  2. Potem dodajemy miód, karob i pokruszone w dłoniach płatki migdałowe.
  3. Całość wstępnie mieszamy, po czym lekko zagniatamy ciasto ręką do dokładnego połączenia składników.
  4. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy naszą masę (do około połowy keksówki) na wysokość 0,5 cm wyrównując górkę.
  5. Batoniki pieczemy 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, na środkowym poziomie.
  6. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz