Nowość, która zaskakuje – Beskidzkie paluchy z chia i spiruliną

Uwielbiam chrupać. No cóż.. chyba jestem uzależniona od przekąsek. Do filmu, książki, do kina, na spacerze, na miły wieczór z mężem i oczywiście na mecz. Powodów do chrupania jest wiele. Ostatnio miałam przyjemność chrupać paluchy z superfood. Tak, tak dobrze zrozumieliście. Zapewne wiele osób zna właściwości chia i spiruliny. Marka Beskidzkie, jedna z największych polskich marek na rynku słonych przekąsek, mająca w swojej ofercie m.in.: paluszki, krakersy, chipsy, chrupki, prażynki, orzeszki, popcorn, postanowiła wypuścić na rynek nowość jaką są paluchy z superfood.  Do testowania zaprosiłam moje koleżanki. To był idealny dzień. Słońce, wesołe rozmowy, zieleń trawy, a nawet przekąsek 😉 Jak wypadła nowość od Beskidzkie?

Paluchy wielozbożowe z solą morską i nasionami chia

Osobiście uwielbiam nasiona chia. Idealne do zdrowych deserów czy śniadań. Jak się okazało wspaniale komponują się również z przekąskami. Dla mnie ta wersja była numerem 1. Koleżanką też bardzo posmakował. Paluchy są wspaniale chrupiące, jak przystało na dobrą przekąskę. Nie są słone. W smaku są naprawdę dobre. Polecam!

P.s. Jak nie powiecie bliskim, że są z chia, to nawet nie zauważam i będą się zajadać. Wypróbowałam na mężu 😉

Składniki: mąka pszenna (76,1%), olej roślinny rzepakowy, nasiona chia (4,2%), mąka żytnia (3,4%), mąka  jęczmienna (1,7%), mąka graham (1,7%), otręby pszenne (1,7%), sól, cukier, sól morska (0,4%), syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, aromat

Paluchy wielozbożowe z solą morską i spiruliną

Ta wersja najbardziej posmakowała mojej koleżance Agacie. Uwielbia spirulinę. Nie mogła się nadziwić, że istnieją paluchy do których dodano ten składnik. Czy wiecie czym jest spirulina? Spirulina, to zielona alga bogata w składniki odżywcze. Często określa się ją jako mleko Matki Ziemi z uwagi na wyjątkowo wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gamma-linolenowego (GLA). Jak się domyślacie paluchy zawdzięczają jej swój niewiarygodnie zielony kolor. Paluchy są chrupiące, smak spiruliny jest wyczuwalny choć nie przeważa. Pyszna przekąska. Moje koleżanki (w szczególności) Agata mówią jej duże TAK.

Składniki: mąka pszenna (76,1%), olej roślinny rzepakowy, spirulina (4,2%), mąka żytnia (3,4%), mąka  jęczmienna (1,7%), mąka graham (1,7%), otręby pszenne (1,7%), sól, cukier, sól morska (0,4%), syrop glukozowo-fruktozowy, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; regulator kwasowości: wodorotlenek sodu, aromat

Gdzie możecie kupić paluchy Beskidzkie?

Produkty dostępne są m.in. w sprzedaży wysyłkowej na Frisco.pl, w sklepach Netto, sieci Mila, w supermarketach Stokrotka, w sklepach Żabka.

Print Friendly, PDF & Email

10 comments

Dodaj komentarz

*