Migdałowo-brzoskwiniowy koktajl z chia. Koktajl na drugie śniadanie.

Migdałowo-brzoskwinioowy koktajl z chia. Koktajl na drugie śniadanie.Uwielbiam koktajle. W tak ciepłe dni, jak dziś doskonale sprawdzają się w formie drugiego śniadania. Szybko i smacznie. Polecam Wam migdałowo-brzoskwiniowy koktajl z chia. Porcja energii i zdrowia, która szybko stawia na nogi zmęczony organizm. A jakie są Wasze ulubione koktajle?

Składniki: (na 1 dużą porcję lub 2 mniejsze)

  • 1/2 banana
  • 1 soczysta brzoskwinia
  • 1 szklanka napoju ryżowego o smaku migdałowym (u mnie od Pro-BIO)
  • 1/2 łyżki nasion chia

Przygotowanie:

Owoce obieramy, tniemy na mniejsze kawałki i wkładamy do misy blendera z nożami. Dolewamy zimny napój ryżowy o smaku migdałowym. Na koniec dodajemy nasiona chia. Całość miksujemy. Od razu podajemy. Szybko i smacznie.

Migdałowo-brzoskwinioowy koktajl z chia. Koktajl na drugie śniadanie

Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).

Smacznego

 

Zapisz

Zapisz

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Megly says:

    Też mam niemalże taki sam kubeczek. A koktajl musi być obłędny. Brzoskwinie dają taki wspaniały smak. … że o migdałach nie wspomnę. Banan, chia. Bomba! . Pozdrawiam ciepło 🙂

Skomentuj Megly Anuluj pisanie odpowiedzi