Letni konkurs z firmą Stella. Wygraj 1 z 3 zestawów.

konkurs StellaMoi drodzy,

wraz z firmą Stella zapraszam Was do letniego konkursu. Firma Stella, to szeroka gama produktów również kuchennych: najróżniejsze artykuły do pieczenia, folie kuchenne, produkty papierowe itd. Warto zapoznać się z całą ofertą firmy (klik) lub zajrzeć na Facebook (klik) i wziąć udział w zabawie 🙂 Do wygrania 3 zestawy produktów Stella (widniejące na zdjęciu). Zadanie jak zawsze jest proste:

„Podziel się przepisem na letnie danie / wypiek z wykorzystaniem produktów marki Stella”

Odpowiedzi udziel w formie przepisu. Nie zapomnij też napisać, który produkt marki Stella będzie niezbędny do wykonania tego dania / wypieku.

Regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe: „Podziel się przepisem na letnie danie / wypiek z wykorzystaniem produktów marki Stella”
    Odpowiedzi udziel w formie przepisu. Nie zapomnij też napisać, który produkt marki Stella będzie niezbędny do wykonania tego dania / wypieku. Mile widziane będą zdjęcia przedstawiające potrawę, ale nie jest to warunek konieczny. Na zdjęciu nie musi widnieć produkt Stella.
  2. Odpowiedzi należy umieszczać pod tym wpisem lub pod wpisem konkursowym na fanpag’u na Facebook. Każda odpowiedź musi być podpisana imieniem lub nickiem i mailem (podanie maila kontaktowego jest obowiązkowe w celu późniejszego kontaktu). 
  3. Zdjęcie można zamieścić pod postem konkursowym na fanpag’u na Facebook lub przesłać na mail: matleen@gazeta.pl. Zdjęcia zostaną umieszczone w specjalnej galerii konkursowej utworzonej na fanpag’u na Facebook.
  4. Każda osoba może udzielić maksymalnie 4 odpowiedzi. Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu.
  5. Nagroda: 3 x zestawy produktów Stella (papier do pieczenia, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa) Wygrywają 3 osoby (jedna osoba może wygrać jedną nagrodę)
  6. Sponsorem nagród jest Stella. Biorąc udział miło będzie jak polubisz fanpag sponsora
  7. Konkurs trwa od 04.08.2017 r. do 13.08.2017 r. (włącznie)
  8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 3 dni po zakończeniu jego trwania. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w osobnym poście na blogu (informacja pojawi się również na fanpag’u na Facebook). Wyboru zwycięzców dokonam osobiście. Wybór jest ostateczny i nie podlega dyskusji.  
  9. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy proszeni są o podanie w ciągu 3 dni swoich danych niezbędnych do wysyłki nagrody  (imię, nazwisko, adres i telefon dla kuriera) na adres matleen@gazeta.pl. Jeśli wyłonione w konkursie osoby nie podadzą w terminie swoich danych do wysyłki, nagrodzona zostanie kolejna osoba.
    Dane te zostaną przekazane sponsorowi nagród w celu dokonania wysyłki. Nagrody będą wysyłane wyłącznie na terenie Polski.

Zachęcam do udziału w konkursie

Print Friendly

4 comments

  1. Magdalena says:

    Pyszne borówkowo- jogurtowe muffinki do zrobienia których potrzebujemy foremek na muffiny marki Stella.
    A oto czego potrzebujemy do zrobienia 12 babeczek:
    – 2 szklanki mąki
    – pół szklanki cukru
    – 2 jajka
    – 200 g jogurtu naturalnego
    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – 1 opakowanie cukru wanilinowego
    – 150 ml oleju
    – duża garść borówek (można kupić więcej borówek bo nie da się ich nie podjadać w trakcie pieczenia 🙂

    Do dużej miski przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy cukier i cukier wanilinowy, jogurt, roztrzepane widelcem jajka i olej. Wszystko razem wymieszać łyżką lub mikserem na małych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodać borówki i delikatnie wymieszać.
    Foremki na muffinki wypełnić masą do 2/3 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 C (Góra – Dół/ bez termoobiegu) i piec przez ok 20-25 min.
    SMACZNEGO!

  2. Jagoda says:

    Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.
    – 1/2 kg mąki
    – pół szklanki oleju
    – 2 jajka
    – 1 szklanka cukru
    – 1 szklanka mleka
    – 1 kostka świeżych drożdży
    – szczypta soli
    – około pół kg. rabarbaru dojrzałego, pociętego w kawałeczki

    Kruszonka: 250g. mąki, 100 g cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, pół szklanki oleju.

    W większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy mąkę, olej, jaja, cukier, szczyptę soli i rabarbar.
    Mleko podgrzewamy dodajemy rozkruszoną kostkę drożdży i mieszamy aby się całkiem roztopiła. Następnie rozczyn wlewamy do reszty, i miksujemy.

    Ciasto odkładamy na godzinę do wyrośnięcia przykrywając ściereczką.

    Następnie smarujemy standardową blaszkę masłem lub margaryną, wykładamy papierem do pieczenia Stella i wlewamy tam ciasto.

    Następnie dodajemy wszystkie składniki na kruszonkę do miseczki i ucieramy rękoma, gdy będzie już twarde, odrywamy po kawałku i pokrywamy całe ciasto.

    Blaszkę wkładamy do nienagrzanego piekarnika, najpierw na 150 stopni dół na 45 min. potem 200 stopni góra dół na 15 minut. I gotowe!

  3. Aneta76 says:

    W aluminiowych foremkach Stella Pack http://stella.com.pl/st-foremki-aluminiowe-papierem-3szt-male/ przygotowałabym cytrynowe semifreddo z selera naciowego i tequili, które polałabym malinowym sosem. Lekkie i kremowe semifreddo wspaniale orzeźwia i zaostrza apetyt jako przekąska. A jako deser ukoronuje posiłek swoim niebanalnym smakiem.

    Potrzebujemy:
    400 g selera naciowego
    200 g cukru
    500 ml wody
    3 cytryny
    300 g śmietany 30% lub 36%
    15 g tequili
    50 g białek
    75 g cukru

    Malinowy sos:
    1 opakowanie świeżych malin
    1 łyżka cukru
    2 łyżki wody

    Seler naciowy obrać, odciąć część z liśćmi i pokroić na kawałki. Zagotować wodę z cukrem, dodać pokrojony seler i gotować około 40 minut. Po tym czasie odłożyć około 100 g najładniejszych, ugotowanych kawałków selera, a resztę zmiksować. Przetrzeć przez sito, aby mieć pewność, że masa jest gładka. Zetrzeć skórkę z cytryn, a następnie wycisnąć z nich sok. Dodać wraz z tequilą do emulsji selerowej. Odłożone po gotowaniu kawałki selera naciowego drobno pokroić i dodać do masy selerowej. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, w trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier. Śmietanę ubić. Do masy selerowej dodać ubite białka i śmietanę, bardzo delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Umieścić w aluminiowych foremkach Stella Pack i zamrozić. Semifreddo wyjąć z zamrażalki, odczekać kilka minut, wyjąć z foremek i polać malinowym sosem.
    Sos: maliny zagotować z cukrem i wodą. Gotować około 3 minut.

    Bardzo polecam !!! Wyborne i pycha !

    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

  4. Laura says:

    Moja propozycja to kolorowa, pełnoziarnista tarta z serkiem ricotta, marchewką, cukinią i papryką. Tę letnią tartę przygotowałabym w okrągłych, aluminiowych foremkach z papierem http://stella.com.pl/st-foremki-aluminiowe-papierem-2szt-okragle/

    Kruche ciasto:
    250 g mąki pełnoziarnistej (może być również orkiszowa)
    150 g masła
    sól
    1 jajko
    1 marchewka starta na tarce na średnich oczkach
    Z podanych składników zagnieść kruche ciasto tworząc kulę (ja mieszam wszystkie składniki w mikserze). Ciasto wstawić na minimum 1 h do lodówki. Wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części, każdą część rozwałkować i wyłożyć dno i boki okrągłych, aluminiowych foremek Stella Pack, podziurkować widelcem i piec przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

    Nadzienie:
    500 g sera ricotta
    3 jajka
    szczypiorek
    sól morska i świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku
    tarty parmezan lub grana padano (około 3 łyżek)
    1 marchewka
    1 mała cukinia
    1 papryka czerwona
    Serek ricotta dokładnie wymieszać z jajami. Do masy dodać pokrojony szczypiorek, tarty parmezan i doprawić solą i pieprzem do smaku. Warzywa umyć, marchewkę obrać. Cukinię i marchewkę pokroić w cienkie, szerokie paski (ja pokroiłam obieraczką do warzyw). Oczyszczoną paprykę pokroić w plasterki.
    Masę wyłożyć na podpieczone spody, wyrównać. W masę powkładać warzywa, tworząc kolorowe okręgi. Tarty piec ponownie około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. Tarty nie tylko bosko smakują, ale swoim wyglądem zachwycą każdego.
    Laura Przybyła
    a763@gazeta.pl

Dodaj komentarz


*