Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką

Lekkie kotleciki z tuńczyka z chrupiącym słonecznikiem i zieloną pietruszką. Dziś polecam Wam pyszną propozycję na sytą kolację lub lżejszy obiad. Pyszne kotleciki z tuńczyka z dodatkiem chrupiącego słonecznika i zielonej pietruszki. Przygotowanie jest niezwykle proste, a efekt wspaniały. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam tuńczyka. Tak samo jak chrupiące dodatki. Słonecznik zazwyczaj jadam na wycieczce lub z mężem w domu przed telewizorem. Nie ma jak sobie poskubać 😉 A Skubany od PanSnack jest do tego idealny. Ten słonecznik uzależnia 😉 Bardzo lubię słonecznik niestety niektóre firmy strasznie go przesalają lub jest zbyt wypieczony, albo połowa paczki to puste łupinki. PanSnack dba o jakość. Tu wszystko jest jak należy. Szczerze polecam wam produkty PanSnack. Nie ma jak trochę poskubać 😉

Nie ma jak czasem sobie poskubać 😉

A jeśli nie zjecie całego słonecznika od razu, to polecam Wam dodać go do kotlecików z tuńczyka. Pyszne lekko chrupiące kotleciki plus ćwiartki pomidorków. Jak dla mnie ideał 😀 Spróbujcie i Wy 🙂

Składniki:

  • 1/2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 pełna łyżka prażonego słonecznika z solą – u mnie Skubany PanSnack
  • 1 jajko*
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • czarny mielony pieprz do smaku
  • odrobina oleju do smażenia

Dodatki: 2 pomidory, świeżo mielony kolorowy pieprz.

*u mnie dziś większe, więc dodałam 4 łyżki bułki

Przygotowanie:

Słonecznik łupiemy, a potem delikatnie siekamy nożem. Wrzucamy do miseczki. Dodajemy 1/2 puszki tuńczyka, całe jajko, bułkę tartą (najpierw mniej, potem w razie potrzeby dosypujemy), posiekaną zieloną pietruszkę i pieprz do smaku.

Wszystko dokładnie mieszamy, z masy formujemy małe kotleciki (około 4 sztuk). Obsmażamy je z dwóch stron na niewielkiej ilości tłuszczu.

Kotleciki podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie ćwiartki pomidorków oprószone świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz

*