Uwielbiam desery na bazie chia. Dziś zapraszam Was na kolejny. Lekki deser sernikowy z chia i powidłami z czarnych porzeczek i jabłek. Przygotujecie go dosłownie w kilka chwil. Deser zwieńczyłam wspaniałymi powidłami z czarnych porzeczek i jabłek Krokus. Nic tylko jeść łyżeczka po łyżeczce 😉 A potem szybko przygotować nową porcję 😉 (tak było w moim przypadku) Spróbujcie i Wy.
Składniki: (na 1 porcję)
- 4 łyżki twarogu sernikowego z wiaderka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 g nasion chia Witpak
- 1 łyżka soku malinowego
- 3 łyżki miksu ziaren zbóż ekspandowanych
- 1 pełna łyżka powideł z czarnych porzeczek i jabłek Krokus
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy dokładnie twaróg sernikowy, jogurt naturalny, sok malinowy i nasiona chia. Na dno pucharka wykładamy zboża ekspandowane (zostawiając niedużą ilość do dekoracji), następnie wykładamy naszą masę sernikową. Całość zwieńczamy dużą łyżką powideł z czarnych porzeczek i jabłek Krokus. Deser podajemy schłodzony.
Smacznego
Przesmaczna propozycja!
Dziękuję 🙂