Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych

Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych (1)Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych, to moja dzisiejsza propozycja na pyszne śniadanie. Prosto i smacznie. Do tego ulubiona herbata i można zacząć dzień 🙂 Spróbujcie.

Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych (3)Lekka pasta z czosnkiem na waflach ryżowych Sonko

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki łagodnego ketchupu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • do podania: wafle ryżowe z solą morską Sonko

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Do jajek dodajemy posiekany szczypiorek, starty na tarce ząbek czosnku, ketchup i jogurt naturalny (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej jogurtu). Całość doprawiamy do smaku, mieszamy i próbujemy.

Pastę podajemy na ryżowych waflach.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

  1. Patrycja Iwanicka says:

    Jejku, ale sobie teraz smaka narobiłam… Ale nie mam wszystkich składników. Super pomysł na jutrzejszą kolację.
    Pysznie, lekko i zdrowo. Mniam

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi