Krówkowy pudding ryżowy

Pyszny krówkowy pudding ryżowyKolejny prosty i niezwykle smaczny pomysł na deser, który przypadnie do gustu zwłaszcza wielbicielom krówek (cukierków). Krówkowy pudding ryżowy, to pucharek pełen delikatnej słodyczy, który zaspokaja „zachciewajkę” na coś słodkiego, jednocześnie sycąc. Spróbujcie.

Krówkowy pudding ryżowy
Write a review
Print
53 calories
13 g
0 g
0 g
1 g
0 g
59 g
1 g
7 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
59g
Amount Per Serving
Calories 53
Calories from Fat 2
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 1mg
0%
Total Carbohydrates 13g
4%
Dietary Fiber 2g
6%
Sugars 7g
Protein 1g
Vitamin A
1%
Vitamin C
9%
Calcium
0%
Iron
1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 1 szklanka mleka
  2. 3/4 szklanki płatków ryżowych
  3. 3 krówki mleczne (cukierki)
  4. 1/2 średniego banana
Przygotowanie
  1. Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy na małym gazie, gotujemy często mieszając.
  2. Gdy krówki się rozpuszczą dodajemy płatki ryżowe i gotujemy około 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Garnek zdejmujemy z ognia i zostawiamy na chwilę, do lekkiego przestygnięcia.
  3. Ciepły ryżowy "pudding" krówkowy przekładamy do ulubionego pucharka*. Na wierzch układamy banana pokrojonego w plastry.
  4. Podajemy.
  5. * pucharek równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno
  6. Smacznego
beta
calories
53
fat
0g
protein
1g
carbs
13g
more
Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly

Dodaj komentarz


*