Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw. Szukacie pomysłu na szybkie i zdrowe danie? Lubicie tuńczyka? Jeśli, tak to polecam Wam kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw. Proste i bardzo pyszne danie. Kotleciki możecie podać również z innymi dodatkami, zrobić z nich zdrowe i smaczne a la hamburgery itd. Spróbujcie, polecam.
Korzystając z okazji zapraszam zachęcam do udziału w konkursie „Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie”. Szczegóły na stronie www.konkurstunczyk.eu
#MasterTuńczyk
Składniki: (na 4 kotleciki)
- 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach Princes (185 g)
- 1 małe jajko
- 3 pełne łyżki bułki tartej
- posiekany por (około 2 łyżeczki)
- sól i pieprz do smaku
- odrobina oleju do smażenia
- miks warzyw z patelni lub warzywa przygotowane na parze
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy posiekany por i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wbijamy całe jajko, mieszamy składniki widelcem. Kolejno dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Odstawiamy na chwilę.
Kotleciki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoto (na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu).
W międzyczasie przygotowujemy warzywa.
Kotleciki z tuńczyka podajemy z miksem warzyw.