Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw

Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw (1)Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw (2)

Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw. Szukacie pomysłu na szybkie i zdrowe danie? Lubicie tuńczyka? Jeśli, tak to polecam Wam kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw. Proste i bardzo pyszne danie. Kotleciki możecie podać również z innymi dodatkami, zrobić z nich zdrowe i smaczne a la hamburgery itd. Spróbujcie, polecam.

Korzystając z okazji zapraszam zachęcam do udziału w konkursie „Rodzinne gotowanie? To kulinarne wyzwanie”. Szczegóły na stronie www.konkurstunczyk.eu

#MasterTuńczyk

Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw (4)

Składniki: (na 4 kotleciki)

  • 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach Princes (185 g)
  • 1 małe jajko
  • 3 pełne łyżki bułki tartej
  • posiekany por (około 2 łyżeczki)
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oleju do smażenia
  • miks warzyw z patelni lub warzywa przygotowane na parze

Przygotowanie:

Do miseczki przekładamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy posiekany por i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wbijamy całe jajko, mieszamy składniki widelcem. Kolejno dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Odstawiamy na chwilę.

Kotleciki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoto (na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu). 

W międzyczasie przygotowujemy warzywa.

Kotleciki z tuńczyka podajemy z miksem warzyw.

Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw (3)

Smacznego

Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz