Kokosowe placuszki na maślance

kokosowe-placuszki-na-maslance-1Pyszne, puszyste, nie za słodkie i w dodatku kokosowe 🙂 Zapraszam Was na przepis na kokosowe placuszki na maślance. Idealne na śniadanie lub kolację. Przygotowanie zajmie wam dosłownie kilka chwil. Wystarczy łyżka, kilka dobrych składników, patelnia i… po chwili już można się cieszyć ich smakiem. Spróbujcie.

kokosowe-placuszki-na-maslance-2

Do przygotowania placuszków użyłam produktów ze sklepu ekologicznego BIO-KRAINA. Miejsce godne poleceni, bo prowadzone z pasją. Przypominam Wam również i jeszcze raz zapraszam na przepis na babeczki z kawałkami białej czekolady,  w którym również wykorzystałam składniki z ekologicznego sklepu BIO-KRAINA. Kokosowe placuszki polecam na śniadanie, a babeczki na pyszny, szybki deser 🙂

Składniki: (na około 8 placuszków)

Przygotowanie:

Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajko i mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki, wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej w miarę gęstej masy. Na rozgrzaną patelnię (, na które wcześniej rozpuszczamy olej kokosowy) wykładamy masę tworząc placuszki (1 łyżka = 1 placuszek). Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron na złoto.

Podajemy np. oprószone cukrem pudrem i posypane kokosowymi chipsami.

kokosowe-placuszki-na-maslance-1

Smacznego

Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*