Kilka słów o miodzie i przepis na miodowe placuszki

placuszkiMiód

Słodki, pyszny i co najważniejsze zdrowy. Mowa oczywiście o miodzie. Idealny do najróżniejszych wypieków (np. świątecznych pierniczków – przepis), placuszków, owsianek, do słodzenia napojów itd. Miód ma wiele zastosowań. Jest nie tylko pyszny, ale też ma najróżniejsze właściwości lecznicze. Dlatego tak ważne jest, aby wybrać jak najlepszy miód. Ja polecam Wam miód z Pasieki PUCER

logo_pasieka

Kilka słów o…

Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy to dziadek Bazyli podarował 4 ule 13-letniemu Włodzimierzowi, zafascynowanemu życiem pszczół, jakie tętniło za płotem u sąsiada. Stopniowo pasieka rozrastała się, z roku na rok. Aktualnie Pasieka PUCER liczy 3 pasieki i ponad 800 pni pszczelich. Przez długi okres miody przez nas pozyskiwane sprzedawane były hurtowo firmom konfekcjonującym miód. Jednakże w 2011 roku dzięki wsparciu środków unijnych wybudowaliśmy zakład konfekcjonowania i przetwórstwa miodu, co umożliwiło konfekcjonowanie i dystrybucję  miodów  zarówno w sklepach jak i hurtowniach na terenie Polski i innych krajów, również państw Unii Europejskiej.  Została stworzona marka „Pasieka PUCER”, która aktualnie jest rozpoznawalna i dystrybuowana na terenie całej Polski i za granicą.

W ofercie Pasieki PAUCER…

Pasieka Pucer

znajdziecie nie tylko tradycyjne miody, jak lipowy, wielokwiatowy, leśny, spadziowy, rzepakowy, akacjowy czy gryczany. Oferta jest o wiele szersza. Można spróbować również miodów z owocami lub kupić piękne zestawy prezentowe. Warto zajrzeć do sklepu internetowego i poznać pełną ofertę.

Polecam na zbliżające się święta i nie tylko. Osobiście uwielbiam śniadania z dodatkiem miodu…

 

 

Przepis na miodowe placuszki

Składniki:

  • 2 jajka L
  • 1/3 szklanki oleju
  • szklanka mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu – polecam miód z Pasieki PUCER
  • mała szczypta soli
Przygotowanie:
 
W misce miksujemy jajka, mleko, szczyptę soli i mąkę, dolewając olej. Ciasto powinno mieć konsystencję lejącej się śmietany. Jeśli zajdzie potrzeba można dodać odrobinę mleka. Na koniec dodajemy miód i krótko miksujemy na małych obrotach. Smażymy placuszki (na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni). Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami.
 
Smacznego
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz