Słodki, pyszny i co najważniejsze zdrowy. Mowa oczywiście o miodzie. Idealny do najróżniejszych wypieków (np. świątecznych pierniczków – przepis), placuszków, owsianek, do słodzenia napojów itd. Miód ma wiele zastosowań. Jest nie tylko pyszny, ale też ma najróżniejsze właściwości lecznicze. Dlatego tak ważne jest, aby wybrać jak najlepszy miód. Ja polecam Wam miód z Pasieki PUCER
Kilka słów o…
Historia marki Pasieka PUCER sięga 1957 roku, kiedy to dziadek Bazyli podarował 4 ule 13-letniemu Włodzimierzowi, zafascynowanemu życiem pszczół, jakie tętniło za płotem u sąsiada. Stopniowo pasieka rozrastała się, z roku na rok. Aktualnie Pasieka PUCER liczy 3 pasieki i ponad 800 pni pszczelich. Przez długi okres miody przez nas pozyskiwane sprzedawane były hurtowo firmom konfekcjonującym miód. Jednakże w 2011 roku dzięki wsparciu środków unijnych wybudowaliśmy zakład konfekcjonowania i przetwórstwa miodu, co umożliwiło konfekcjonowanie i dystrybucję miodów zarówno w sklepach jak i hurtowniach na terenie Polski i innych krajów, również państw Unii Europejskiej. Została stworzona marka „Pasieka PUCER”, która aktualnie jest rozpoznawalna i dystrybuowana na terenie całej Polski i za granicą.
W ofercie Pasieki PAUCER…
znajdziecie nie tylko tradycyjne miody, jak lipowy, wielokwiatowy, leśny, spadziowy, rzepakowy, akacjowy czy gryczany. Oferta jest o wiele szersza. Można spróbować również miodów z owocami lub kupić piękne zestawy prezentowe. Warto zajrzeć do sklepu internetowego i poznać pełną ofertę.
Polecam na zbliżające się święta i nie tylko. Osobiście uwielbiam śniadania z dodatkiem miodu…
Przepis na miodowe placuszki
Składniki:
- 2 jajka L
- 1/3 szklanki oleju
- szklanka mleka
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki miodu – polecam miód z Pasieki PUCER
- mała szczypta soli