Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni.

Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni (2)Czy u Was też tak pięknie biało? U nas cały czas prószy śnieg, co wywołuje ogromną radość moich dzieci. Bitwa na kulki, ślizganie się na łopatkach, spacery w śniegu… A po powrocie dobry ciepły obiad 🙂 Dla dzieci pyszna zupka z warzywami, a dla nas wyborne kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni. Takie szybkie, ciepłe dania pełne smaku i aromatu po powrocie z zimowych „zabaw” są najlepsze. Polecam 🙂

Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni (1)

Składniki:

*Skład: kasza gryczana biała 89%, podgrzybek brunatny suszony 5,2%, warzywa suszone 5,8% (marchew, cebula, por, czosnek, natka pietruszki). Może zawierać seler.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy gotową mieszankę (kaszotto) i smażymy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Następnie podlewamy kaszotto bulionem (porcjami), aż kaszotto wchłonie cały płyn. Na koniec dodajemy starty parmezan lub inny ser i masło (dziś dałam mniej). Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem (u mnie nie było potrzeby, miałam doprawiony bulion warzywny). Podajemy samo np. posypane zieloną pietruszką lub jako dodatek do innych dań.

Kaszotto z podgrzybkami. Idealne na zimowe dni (3)

Smacznego

 

Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*