Dziś polecam Wam jogurtową jęczmieniankę z jagodową konfiturą. Pyszna propozycja, która sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i lżejszy deser. Przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilka chwil, a potem można się już… delektować każdą łyżeczką. Jogurtową jęczmieniankę możecie podać właściwie z każdą konfiturą lub małymi świeżymi owocami. Spróbujcie.
Składniki:
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego (zimnego)
- 4 pełne łyżki pełnoziarnistych opiekanych płatków jęczmiennych Sonko
- 2 łyżeczki cukru kokosowego
- 2-3 łyżki niskosłodzonej konfitury jagodowej
Przygotowanie:
Do zimnego jogurtu dodajemy pełnoziarniste opiekane płatki jęczmienne, mieszamy. Następnie dosładzamy do smaku cukrem kokosowym, znów mieszamy. Przekładamy jęczmieniankę do szklanki. Na wierzch wykładamy konfiturę jagodową. Podajemy od razu.
Smacznego
Bardzo apetyczny deser 🙂 Pyszności 🙂
Dziękuję ☺
Konfiturą jagodową zajadam się ostatnio do upadłego, Twój deser od razu wpadł mi w oko 😉
Miło mi 😀