Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym

Jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym. Dziś polecam Wam pyszne jajka w sosie czosnkowo-ogórkowym. Proste i szybkie w przygotowaniu. Takie jajka możecie śmiało podać na przyjęciu lub na wielkanocny stół, a także jako śniadanie czy kolację.

Jajka można podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Tu niezbędna będzie folia spożywcza Stella. Wspaniale zadba o świeżość Waszych potraw i zapobiegnie przenikaniu zapachom w lodówce. A jak wiadomo czy to w święta, czy to przed przyjęciem w lodówce zawsze jest sporo różnych potraw 😉

Szukając innych inspiracji na jajka polecam Wam również zajrzeć na te przepisy:

  • Jajka faszerowane pieczarkami (klik),
  • Jajka faszerowane tuńczykiem (klik),
  • Jajka faszerowane ćwikłą (klik).

 Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ogórek korniszony
  • 1 ząbek czosnku
  • świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy każde na pół. Układamy na półmisku lub talerzu.

W misce mieszamy majonez z jogurtem, startym na tarce (na drobnych oczkach) czosnkiem i pokrojonym w kosteczkę ogórkiem. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielony pieprzem i solą.

Tak przygotowanym sosem polewamy nasze jajka.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz