Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Dziś mam dla Was przepis (pomysł) na jajka faszerowane pastą z serkiem topionym. Tak przygotowane jajka sprawdzą się zarówno na przyjęciach, spotkaniach z przyjaciółmi, jak również na święta wielkanocne. No cóż, jajka faszerowane to jedno z podstawowych dan jakie serwuje się na Wielkanoc. Tradycyjnie na stołach wielkanocnych nie może zabraknąć najróżniejszych sałatek i jajek. Poza prostymi jajkami z majonezem, warto też postawić na stole najróżniejsze faszerowane jajka. Dzisiejsza wersja może nie należy do lekkich, ale jest naprawdę pyszna. I co równie ważne, takie jajka przygotujecie dosłownie w kilka minut 🙂 Spróbujcie.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 trójkąt serka topionego – u mnie z borowikami Sertop
- 2 łyżki majonezu
- świeżo mielony pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy na pół, z każdej połówki wyjmujemy ostrożnie żółtko.
Żółtka jaj przekładamy do miseczki, dodajemy ser topiony i majonez, całość dokładnie mieszamy do uzyskania pasty. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą (tej dodaję niedużą ilość, ale tu doprawiamy według gustu).
Pastę przekładamy do szprycy i nakładamy w miejsca żółtek.
Smacznego