Jajka faszerowane ćwikłą

Jajka faszerowane ćwikłą (2)

Jajka faszerowane ćwikłą (1)

Jajka faszerowane ćwikłą. Dziś zapraszam Was na typowo świąteczny przepis, choć… tak przygotowanie jajka sprawdzą się również na przyjęciach. Proste, pyszne, przy odrobinie fantazji mogą nawet stanowić ozdobę stołu. U mnie króluje prostota przygotowania. Jajka posypałam wyłącznie szczypiorkiem. Polecam na świąteczny stół i nie tylko. Spróbujcie.

Jajka faszerowane ćwikłą (4)

Jajka faszerowane ćwikłą

Jajka faszerowane ćwikłą (3)

Składniki: (na 10 porcji, po drugiej stronie zazwyczaj stawiam jajka z majonezem lub innym nadzienie)

*można dać więcej wg gustu i smaku 🙂

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde kroimy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.

Żółtka jaj umieszczamy w miseczce, dodajemy ćwikłę i majonez. Dokładnie mieszamy np. widelcem. Doprawimy solą i pieprzem (tego daję więcej), mieszamy i próbujemy. w razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej przypraw lub / i majonezu.

W miejsca żółtek nakładamy nasz różowy farsz. Przed podaniem jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego

rolnik-logo

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

*