Grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami

Grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami (3)Idealne na sytą kolację lub szybki obiad – grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami. W kilka chwil możecie przygotować danie, które na pewno zaspokoi Wasz głód. Ser koryciński dodaje niepowtarzalnego smaku. Oczywiście z dodatkami możecie eksperymentować, dodawać wymieniać. U mnie poza wspomnianym serem farsz do tortilli stanowi wędzony filet z piersi z kurczaka, pieczarki, i papryka. Tortille podałam z kwaszonymi ogóreczkami. Było naprawdę pysznie. Spróbujcie i Wy.

Grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami (1)

Składniki:

  • 2 tortille pszenne
  • 5 większych pieczarek
  • filet wędzony z piersi kurczaka (około 100 g)
  • 1/4 żółtej papryki
  • kawałek sera korycińskiego (około 120 g) – u mnie naturalny Ser Koryciński Swojski Bielec
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do podsmażenia farszu (polecam Woj-len)

Przygotowanie:

Ser koryciński rozdrabniamy w dłoniach do miseczki.

Pieczarki kroimy w półplasterki, wędzony filet z piersi kurczaka w paseczki lub kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na patelni na oleju doprawiając wszystko solą (u mnie himalajska – nieduża ilość ze względu na słoność sera) oraz pieprzem.

Następnie dodajemy nasz ser koryciński. Smażymy na mniejszym ogniu ciągle mieszając, aż ser ładnie się będzie topił.

Grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami (2)

Farsz układamy na dwie rozłożone tortille. Każdą składamy na pół, a następnie grillujemy z obu stron na patelni grillowej.

Przed podaniem kroimy każdą tortillę na pół. Podajemy same, z ogóreczkami kwaszonymi lub ulubionym sosem/ketchupem.

Grillowane tortille z serem korycińskim, kurczakiem i pieczarkami (4)

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz