Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym

Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym (1)Uwielbiam tortille. Mogłabym to powtarzać w kółko i w sumie na blogu kilka takich zdań na pewno znajdziecie 😉 No cóż prostota i smak. Dziś zapraszam Was na pyszne, choć za sprawą kiełków dość nietypowe połączenie. Polecam Wam grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym. Całość komponuje się znakomicie. Spróbujcie.

Składniki: (na 1 porcje)

  • 1 tortilla
  • 4 plastry wędliny – u mnie schab wędzony parzony
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • sos czosnkowy (u mnie Folwark)
  • 2 plastry żółtego sera

Przygotowanie:

Na tortilli układamy 2 plastry sera (duże,aby pokryły placek). Następnie na wierzch układamy 4 plastry wędliny (tak, aby pokryły cały placek). Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem czosnkowym („zygzaki” po całości, nie za grubo).

Tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej (zwinięciem do dołu). Grillujemy z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera.

Podajemy przekrojoną na pół.

Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym (2)Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym

Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym (3)

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz