Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą

Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą 2

Dziś szybki przepis / pomysł na grillowaną tortillę z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą. Wykonanie jest niezwykle proste, oczywiście jeśli będziecie mieli już przygotowanego kurczaka np. z dnia poprzedniego z obiadu. Uwielbiam takie tortille. Komponuję je w różnych wersjach, ale nigdy nie może zabraknąć zielonego dodatku i ulubionego sosu czosnkowego. Spróbujcie.

Przepis dodaję do wspólnej zabawy na Facebook „Błyskawiczne piątki”.

Składniki: (na 2 porcje)

  • 2 tortille
  • około 3-4 łyżki kukurydzy
  • 5-6 nugettsów – polecam np. z tego przepisu*
  • kawałek żółtego serca w kostce – u mnie Gouda
  • 4 liście mini sałaty rzymskiej
  • ketchup
  • sos czosnkowy (u mnie Społem Kielce)

*można oczywiści skorzystać z dowolnego przepisu

Przygotowanie:

Dwie rozłożone na płasko tortille polecamy (zygzaki) sosem czosnkowy. Na wierzch układamy liście sałaty rzymskiej – po 2 na porcje.

Kurczaka tniemy w paseczki. Posypujemy go na tortille. Następnie dodajemy kukurydzę i całość polewamy delikatnie ketchupem. Na koniec wszystko obsypujemy startym na tarce na grubych oczkach serem.

Składamy tortillę i grillujemy z obu stron na patelni.

Podajemy od razu. Całość można polać jeszcze sosem czosnkowym.

Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydząJeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).

Smacznego

Przepis dodaję do akcji:

Zapisz

Zapisz

Uczta pod gołym niebem 2016

Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*