Lubię proste, szybkie i do tego czekoladowe desery. A ten… ten ma w sobie coś jeszcze – moje ukochane gruszki. Choć moja grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem nie jest najbardziej fotogenicznym daniem, to smak rekompensuje wszystko. Spróbujcie.
Do przygotowania tego deseru użyłam mleczną czekoladę z truskawkami i malinami EkoFlorka. Polecam Wam ją szczerze, bo jest pyszna. Nie tylko w deserze, ale od tak po prostu.
Grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem
Grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem
2016-05-10 21:53:27
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 2 porcje)
- 1 słodka i miękka gruszka
- 3 kostki czekolady - polecam mleczną czekoladę z truskawkami i malinami EkoFlorka
- 2 gałki czekoladowych lodów
- niezbędna będzie również patelnia grillowa
Przygotowanie
- Gruszkę dzielimy na dwie części, usuwamy ogonek i gniazdo nasienne (tworząc wgłębienie). Lekko nacinamy spód każdej połówki, aby gruszka stabilnie leżała na talerzu.
- Rozgrzewamy patelnię grillową. Grillujemy gruszkę z obu stron do uzyskania delikatnych charakterystycznych pasków.
- W każdej połówce gruszki umieszczamy gałkę lodów, a całość posypujemy czekoladą starta na małych oczkach.
- Deser podajemy od razu (ciepły).
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/