Zdrowe, szybkie i pyszne drugie śniadanie – gęste smoothie z otrębami, berberysem i migdałami. Owocowa słodycz z dodatkami superfood. Polecam, spróbujcie. Ja ostatnio coraz częściej przygotowuje tego typu smoothie na drugie śniadanie zamiennie z sałatkami lub koktajlem na bazie mleka roślinnego. A jak u Was wygląda ten drugi posiłek dnia?
Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).
Składniki:
- 2 banany (u mnie dojrzałe)
- 2 soczyste brzoskwinie
- otręby osiane – 2 czubate łyżki
- 3-4 migdały (u mnie od Pro-BIO)
- około 3/4 łyżeczki berberysa suszonego
- listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy (bez pestek) do misy blendera z nożami. Chwile miksujemy. Następnie dodajemy otręby i znów miksujemy.
Smoothie przelewamy do pucharka. Na wierzch dajemy pokrojone dowolnie migdały, posypujemy całość suszonym berberysem i układamy listki mięty.
Podajemy od razu.
Smacznego
Mniam wypiłabym teraz ze smakiem 🙂
☺
Gęste, owocowe i pyszne. Już czuję ten posmak brzoskwini. Z chęcią bym poprosiła teraz taką szklaneczkę. Pozdrowionka 🙂
Zapraszam 😀 U mnie często takie smoothie 🙂
Nigdy nie jadłam owoców berberysu, ciekawe
Ja je bardzo lubię 🙂