Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy

Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy (1)Dziś zapraszam Was na pyszne fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy. Słodka, przyjemna propozycja idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Deser dosłownie rozpływa się w ustach. Do tego proste przybranie, które cieszy oczy. Polecam 🙂 I… życzę smacznego.

Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy (2)

Do przygotowania deseru wykorzystałam ciasteczkowy krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam!

Składniki: (na 2-3 porcje)

  • 250 g mascarpone (z lodówki)
  • 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata
  • preparowany brązowy ryż – po około 2 łyżki na pocję
  • sos wiśniowy do deserów
  • chipsy kokosowe
  • 2-3 kandyzowane lub świeże wiśnie
  • 4-6 listków świeżej mięty

Przygotowanie:

Mascarpone wyciągamy z lodówki, przekładamy do miski. Do serka dodajemy 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego, miksujemy do połączenia składników i próbujemy. Smak ciasteczkowy ma być wyczuwalny, ale nie dominujący (deser nie może być mdły), opcjonalnie dodajemy kremu. Na dno pucharków wsypujemy preparowany brązowy ryż. Zalewamy do około 1 łyżką sosu wiśniowego. Następnie nakładamy nasz krem. Każdy deser posypujemy kokosowymi chipsami, zdobimy kandyzowaną lub świeżą wiśnią i listkami świeżej mięty. Podajemy od razu.

Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy (3)

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz