Drożdżówka po francusku – na deser lub śniadanie

Drożdżówka po francusku - na deser lub śniadanie (1)Dziś dzielę się z Wami pysznym pomysłem na drożdżówkę po francusku. Jeśli podacie ją tak jak ja z bitą śmietaną będzie doskonałym deserem. Natomiast podana z owocami może być ciekawym pomysłem na śniadanie. Prosto, szybko i smacznie, czyli tak jak lubię najbardziej. Spróbujcie 🙂

Drożdżówka po francusku - na deser lub śniadanie (2)

Składniki:

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy dokładnie jajko, mleko i cukier waniliowy. Następnie w naszej masie maczamy z obu stron kawałki ciasta drożdżowego. Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem i bitą śmietaną.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi