Dziś dzielę się z Wami pysznym pomysłem na drożdżówkę po francusku. Jeśli podacie ją tak jak ja z bitą śmietaną będzie doskonałym deserem. Natomiast podana z owocami może być ciekawym pomysłem na śniadanie. Prosto, szybko i smacznie, czyli tak jak lubię najbardziej. Spróbujcie 🙂
Składniki:
- 3 kawałki ciasta drożdżowego z masłem i rodzynkami Brześć
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- niespełna 1/2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- 3 łyżki masła
- do podania: cukier puder, bita śmietana lub owoce
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy dokładnie jajko, mleko i cukier waniliowy. Następnie w naszej masie maczamy z obu stron kawałki ciasta drożdżowego. Tak przygotowane ciasto smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem i bitą śmietaną.
Smacznego
Mniam, pyszności 🙂
😀