Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem

Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem (1)Dziś wraz z córeczką zapraszamy Was na delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem. Moja księżniczka uwielbia wraz ze mną spędzać czas w kuchni i pomagać w pieczeniu. Dzielnie mieszała składniki i… potem z uśmiechem na ustach zajadała się naszymi babeczkami. Polecam i Wam ten prosty i pyszny wypiek. Spróbujcie.

Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem (4) Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem (3)

Składniki: 

Przygotowanie:

Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wsypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy łyżką. W drugiej mieszamy mokre. Łączymy obie miski, krótko mieszamy tylko do połączenia składników.

Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nakładamy do każdej ciasto (do 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy na środkowym poziomie piekarnika w 180 stopniach około 20-25 minut. Sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem.

Gdy babeczki przestygną nakładamy cytrynowy lukier (w miseczce mieszamy wyciśnięty sok z cytryny z cukrem pudrem do uzyskania dość gęstego lukru) i delikatnie posypujemy babeczki posypką (u mnie miks różnych).

Smacznego

Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem (2)Do przygotowania babeczek użyłam mąki z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze.

Młyny Stoisław logo współpraca

http://www.mlynystoislaw.pl/

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Dodaj komentarz