Czekoladowo-bananowa kawa zbożowa Dziś na szybko i na słodko. Czekoladowo-bananowa kawa zbożowa i kawałek ciasta, to coś czego było mi naprawdę potrzeba. Humor od razu lepszy i chęci do dalszego działania wróciły 🙂 Polecam i Wam usiąść choć na chwilę i przygotować sobie coś pysznego. Zajmie Wam, to dosłownie kilka chwil 😉 Spróbujcie. P.s. Życzę Wam miłego dnia 😀
Do takiej deserowej kawy nie mogło zabraknąć kawałka pysznego ciasta. Dziś znów w biegu, więc sięgam po makowiec Brześć Było pysznie 😀
Składniki:
- 100 ml gorącej przegotowanej wody
- 2 łyżeczki kawy zbożowej (np. Inka)
- 1 czubata łyżeczka naturalnego kakao
- 100 ml zimnego mleka
- 1 mniejszy banan
- miód do smaku
- porcja bitej śmietany
- małe beziki (nowość od Brześć)
Przygotowanie:
Dwie łyżeczki kawy zbożowej zalewamy gorącą przegotowaną wodą. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Do misy blendera z nożami wlewamy zimną kawę, mleko, dodajemy obranego banana i czubatą łyżeczkę naturalnego kakao. Miksujemy. Próbujemy i dodajemy miodu do smaku, miksujemy. Przelewamy do wysokiej szklanki lub pucharka.
Podajemy z porcją bitej śmietany i małymi bezikami. Po wierzchu można całość posypać małą szczyptą kawy zbożowej lub kakao.
Smacznego
Aj, pyszności 🙂
😀
Tego makowca bym zjadła
😀
Taką kawkę to ja bym z chęcią wypiła 🙂
😀
Uwielbiam kawę zbożową
😀