Czekoladowo-bananowa kawa zbożowa

Czekoladowo-bananowa kawa zbożowa Dziś na szybko i na słodko. Czekoladowo-bananowa kawa zbożowa i kawałek ciasta, to coś czego było mi naprawdę potrzeba. Humor od razu lepszy i chęci do dalszego działania wróciły 🙂 Polecam i Wam usiąść choć na chwilę i przygotować sobie coś pysznego. Zajmie Wam, to dosłownie kilka chwil 😉 Spróbujcie. P.s. Życzę Wam miłego dnia 😀

Do takiej deserowej kawy nie mogło zabraknąć kawałka pysznego ciasta. Dziś znów w biegu, więc sięgam po makowiec Brześć Było pysznie 😀

Składniki:

  • 100 ml gorącej przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki kawy zbożowej (np. Inka)
  • 1 czubata łyżeczka naturalnego kakao
  • 100 ml zimnego mleka
  • 1 mniejszy banan
  • miód do smaku
  • porcja bitej śmietany
  • małe beziki (nowość od Brześć)

Przygotowanie:

Dwie łyżeczki kawy zbożowej zalewamy gorącą przegotowaną wodą. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

Do misy blendera z nożami wlewamy zimną kawę, mleko, dodajemy obranego banana i czubatą łyżeczkę naturalnego kakao. Miksujemy. Próbujemy i dodajemy miodu do smaku, miksujemy. Przelewamy do wysokiej szklanki lub pucharka.

Podajemy z porcją bitej śmietany i małymi bezikami. Po wierzchu można całość posypać małą szczyptą kawy zbożowej lub kakao.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi