Bezmleczne naleśniki z dżemem

Bezmleczne naleśniki z dżemem (1)Dziś zapraszam Was na proste w przygotowaniu i pyszne bezmleczne naleśniki z dżemem. Moje dzieci je uwielbiają, ja zresztą też. Nawet mąż się kusi na porcję 😉 Idealne na śniadanie lub słodszą wersję obiadu. Spróbujcie.

Bezmleczne naleśniki z dżemem (2)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 4/5 szklanki bezmlecznego napój z dodatkiem mleka kokosowego
  • 4/5 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka klasy M
  • do smażenia: olej kokosowy Woj-len

Dodatkowo:

Przygotowanie:

Do miski wlewamy nasz bezmleczny napój z dodatkiem mleka kokosowego, wodę gazowaną i wbijamy jajka. Całość mieszamy przy użyciu ręcznej trzepaczki. Następnie dodajemy mąkę i znów dokładnie mieszamy.

Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju kokosowego.

Podajemy posmarowane dżemem truskawkowym i oprószone cukrem pudrem.

Bezmleczne naleśniki z dżemem (3)

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

    • Magdalena says:

      Po latach praktyki naleśniki robię równie szybko, jak inne rzeczy 😉
      Jak byłam mała, to u nas naleśniki też były wyłącznie na obiad. Teraz wszystko zależy od moich dzieci 😉 Jeśli chcą na śniadanie, to im chętnie je robię.
      Pozdrawiam 🙂

Skomentuj Katrina Anuluj pisanie odpowiedzi