Babeczki z kremem chałwowym (3 składnikowym)

Babeczki z kremem chałwowym (3 składniki) Kruche babeczki

Babeczki z kremem chałwowym (3 składnikowym) Dziś przepis na pyszny deser, który na pewno posmakuje wielbicielom chałwy. Przepis na kruche spody podawałam Wam już nie raz. Jak wiecie napełniam je zawsze różnymi kremami. Dziś kolejny z nich. Wystarczą tylko 3 składniki, chwila mieszania i gotowe 🙂 Można nadziewać kruche babeczki. Jeśli tak jak ja lubicie chałwę to ten krem, jak i cały deser na pewno Wam posmakuje. Moja rodzina i znajomi byli zachwyceni. Na przyszłość na pewno podwoję porcję kremu. Spróbujcie i Wy.

A jeśli szukacie dobrej jakości chałwy, której wprost nie można się oprzeć polecam Wam zajrzeć do TAK FOODS TAK FOODS jest młodą firmą z tureckimi korzeniami funkcjonującą na europejskim rynku. Ich chałwy produkowane są z pasją i sercem (co od razu widać i czuć, ach ten smak…)Ich mottem jest „nie ilość tylko jakość …” 🙂

Składniki:

Na krem chałwowy:

  • 100 g kakaowej chałwy – polecam chałwę TAK FOODS
  • pół szklanki zimnej śmietany 30%
  • 125 g mascarpone (z lodówki)

Dodatkowo:

  • kruche spody z tego przepisu (klik) – u mnie z połowy porcji,
  • dowolne ozdoby: u mnie słodki maczek i jadalne płatki róż.

Przygotowanie:

Chałwę rozkruszamy w rękach do miski, dodajemy mascarpone i powoli dolewamy zimną śmietankę. Składniki energicznie mieszamy ręczną trzepaczką, aż do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Składniki też można zmiksować na wolnych obrotach miksera.

Krem nakładamy do kruchych spodów, dowolnie zdobimy i podajemy.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz