Arrighi gwarancją najlepszych makaronów

Arrighi to nie tylko gwarancja wyjątkowego smaku, ale również najwyższej jakości każdego rodzaju makaronu. Wieloletnie doświadczenie, bogata oferta i przystępne ceny to największe atuty oferty tego producenta.

  1. Makarony do wszystkich rodzajów dań

  2. Jak prawidłowo gotować makaron?

Firma Arrighi, dzięki oferowaniu wyrobów najwyższej jakości, w krótkim czasie dołączyła do grona liderów w branży makaronów. Warto więc spróbować jej produktów, szczególnie że te oryginalne włoskie makarony odmienią smak każdej potrawy.

Makarony do wszystkich rodzajów dań

Produkty składające się na ofertę makaronów marki Arrighi.pl umożliwiają przygotowanie praktycznie każdego dania, niezależnie od tego czy będzie to typowa zupa, sałatka, sosy czy zapiekanki. Do każdego z nich można bowiem znaleźć najlepszy makaron, który podkreśli smak potrawy i zarazem wzbogaci jej wygląd. Przykładowo, określany w Polsce mianem kokardek makaron Farfalle nr 58 nazywany jest przez Włochów motylami i jest to idealny wybór w przypadku takich dań jak sałatki makaronowe, zapiekanki oraz sosy mięsne. Niezależnie jednak od wybranego rodzaju, każdy makaron od włoskiego producenta produkowany jest z takich samych składników, dzięki czemu jest nie tylko pożywny, ale też ma wyjątkowy smak. W przypadku makaronów z klasycznej serii są to zawsze wyłącznie woda oraz mąka z pszenicy durum, która stanowi znak rozpoznawczy marki Arrighi.

Jak prawidłowo gotować makaron?

Wysoka popularność makaronu wynika przede wszystkim z faktu, że jest bardzo prosty w przygotowaniu. Dodatkowo pasuje do większości potraw, a jednocześnie jest pożywny. Jeżeli jednak ktoś chce w pełni docenić smak potraw z makaronem produkowanym według tradycyjnej włoskiej receptury, powinien zwrócić uwagę na kilka istotnych kwestii. Pierwszą jest wybranie odpowiednio dużego garnka, który zapewni gotowanemu makaronowi odpowiednią ilość miejsca. Dzięki temu nie poskleja się i będzie miał pożądany kształt. Zalecane proporcje wody do ilości makaronu wynoszą 1 litr na 100 gram. Warto również pamiętać o tym, żeby makaron dodawać dopiero wtedy, gdy woda osiągnie temperaturę wrzenia i zostanie doprawiona jedną lub dwoma łyżeczkami soli. Makaron należy gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, przy czym dokładny czas zawsze znajduje się na opakowaniu. W przypadku niektórych makaronów, jak chociażby coraz popularniejszego cannelloni, czas ten może się nieznacznie różnić. Zwracając natomiast uwagę na takie szczegóły na pewno uda się stworzyć pyszny posiłek dla całej rodziny.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Skomentuj Renia Anuluj pisanie odpowiedzi